اگرچه افزایش تعرفه برق در ماه ژوئن برای اکثر مصرف کنندگانِ کلانشهر شهر مومبای یک شوک بود، اما کسانی که با نصب پنلهای خورشیدی در پشت بام های خود از این منبع انرژی استفاده می کنند، بهای برق مصرفی آنها صفر محاسبه شده است.

اگرچه افزایش تعرفه برق در ماه ژوئن برای اکثر مصرف کنندگانِ کلانشهر شهر مومبای یک شوک بود، اما کسانی که با نصب پنلهای خورشیدی در پشت بام های خود از این منبع انرژی استفاده می کنند، بهای برق مصرفی آنها صفر محاسبه شده است. این مشترکان، به جز مبلغ حق اشتراک و آبونمان، هیچگونه مبلغ دیگری بابت بهای برق مصرفی به شرکت توزیع برق نمی پردازند.

کالج اقتصاد و هنر میتال واقع در منطقه مالاد کلانشهر مومبای، کالج علوم و اقتصاد ماهاراشترا در ناگپادا، دو مجموعه مسکونی در منطقه وارسوا و مسجدِ نورانی در پاتهانوادی در این کلانشهر، قبوض برق ماههای آوریل، می و ژوئن خود را، که در آن مبلغ برق مصرفی آنها صفر محاسبه شده است، با این روزنامه به اشتراک گذاشته اند. تمامی این ساختمان ها انرژی مصرفی خود را از طریق نصب سلول های خورشیدی در پشت بام ها، تامین کرده اند.

از طریق این پنل های خورشیدی، منبع رایگان انرژی تجدید پذیر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد که علاوه بر عدم ایجاد هرگونه آلودگی، باعث می شود گاز کربن کمتری در هوا منتشر شود. دکتر اس بی آریا، مدیر کالج میتال، با اشاره به اینکه کالج آنها دارای ۷۱ پنل خورشیدی برای تولید ۴۵ کیلو وات برق می باشد، گفت: " پس از نصب این پنل های خورشیدی در سال گذشته، ما نه تنها از انتشار ۲۱.۱ تن کربن در محیط زیست جلوگیری کردیم، بلکه با استفاده از انرژی خورشیدی ۹۵۰۰ واحد الکتریسیته نیز صرفه جویی کردیم. این مبلغ معادل ۴۵۰۰۰ روپیه مازاد است که درصورتحساب ماهانه ما اعمال می شود و به همین دلیل بهای برق مصرفی ما، صفر محاسبه شده است.

دکتر سیراج چوگله، مدیر کالج علوم و اقتصاد ماهاراشترا نیز گفت: "ممکن است هزینه اولیه برای راه اندازی پنل های انرژی خورشیدی زیاد باشد، اما با توجه به اینکه عمر این پنلها ۲۵ سال است، هزینه اولیه نصب را می توان در پنج سالِ ابتدایی بازیابی کرد و حداقل برای ۲۰ سال دیگر می توان از سایر مزایای آن، از جمله مقرون به صرفه بودن و همچنین مفید بودن برای محیط زیست، بهره مند شد." کالج علوم و اقتصاد ماهاراشترا دارای ۲۵۰ پنل خورشیدی است که در مساحت ۲۰۰۰ فوت مربع، در پشت بامهای این کالج نصب شده است و ۸۴.۵ کیلو وات ساعت، برق تولید می کند که به طور سالیانه از انتشار ۵۶ تن دی اکسید کربن در هوا جلوگیری می کند.

قبوض دیگر مربوط به دو ساختمان مسکونی در منطقه یاری رُد است که آنها هم دارای پنلهای انرژی خورشیدی با مقیاسی کوچکتر هستند ( ۸.۵ و ۴.۲ کیلو وات ساعت). آلوک کندالوال، ساکن یکی از این ساختمانها می گوید: "تا پیش از نصب پنلهای خورشیدی، مبلغ قبضهای برق ما خیلی بالا بود، اما الان باور نکردنی است، چون ما برای قبض برق سه ماهه تابستان تقریباً هیچ مبلغی نپرداختیم در حالیکه قبلاً باید حدود ۱۵۰۰۰ روپیه درماه برای برق مصرفی خود می پرداختیم."  

توضیح: استفاده از انرژی های پاک در دستور کار دولت قرار دارد و دولت درصدد فرهنگ سازی برای این امر می باشد.

کد خبر 9403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =